Видове зимни обувки и кой е правилният чифт за нас, дами?

    Зимният сезон настъпва със своята специфична магия, създавайки онези заснежени пейзажи и предоставяйки ни възможността да се изразим чрез нашия собствен стил. Доста важна част от зимния ни гардероб трябва да заемат освен топлите пуловери и палта, също така и обувките, които пазят нашите крака от влагата и студа навън.  Виждаме голямо разнообразие на пазара  от дамски обувки, включително обувки от естествена кожа, български обувки, кецове, боти, ботуши, маратонки,  кубинки и много други. В този блог пост ще изследваме как да изберем правилния чифт зимни обувки за вас и ще обърнем внимание на българския бранд Daris.

 Дамски обувки от естествена кожа:

Естествената кожа е изключително ключов избор на материал, от който да са изработени зимнте обувки, поради своята издръжливост и способност да задържа топлината. Бидейки естествен продукт, кожата има изключително много позитивни свойства, затова именно тя е нашият съвет №1 що се отнася до материал, от който е направена зимната обувка, която избирате. Кожата не запарва и не вмирисва, което е основен проблем при повечето зимни обувки. Тя не пропуска вода, за разлика от някои обувки от плат например или по-ниско качество изкуствен материал. Кожата, в комбинация с някои топли хастари, които са преминали през специална обработка, не боядисват чорапите ви, което е още един изключително досаден проблем, с койот се сблъскват повече хора през зимата. Българският бранд Daris например, се отличава с големия избор на дамски и мъжки обувки, изработени от 100% естествена кожа, които освен функционални са и изключително модерни, следвайки най-новите тенденции в обувното и чантарско производство.

 Маратонки:

               Маратонките могат да бъдат чудесен избор за зимата, особено ако живеете в градска среда. Те са удобни и много стилни, подходящи за по-натоварено и динамично ежедневие. Но когато избирате маратонки за зимата, обърнете внимание на това, дали са подходящи за студените условия. Ако са изработени от 100% кожа или кожа в комбинация с велур, то те са добър избор. Ако са комбинация от кожа и тънък, неподплатен текстил или пък текстил тип мрежа, съветът ни е да ги избягвате, тъй като те не запазват телесната топлина и така чувствителността на пръстите ви ще е притъпена. Няколко марки, включително Daris, предлагат зимни маратонки с подплатени вътрешни слоеве и устойчивост на влага, които са перфектен избор за Вашия ежедневен зимен гардероб.

 Кецове:

               Кецовете са стилни и удобни обувки за зимата. Те са точният избор, когато искате да изглеждате модерно и да се чувствате комфортно.  Добрите новини са, че има множество вариации на кецовете, подходящи за зимата, но има и такива, които определно трябва да избягвате. Отново, ако те са изработени от естествена кожа и са високи кецове, а не ниски, то те биха свършили прекрасна работа и откъм функционалност и визия. Ако не сте фен на високите,а  предпочитате ниски кецове, то тогава обърнете внимание на по-дебелите и задигнати подметки, които намаляват риска от това да стъпите в някоя локва и така да намокрите Вашите крака. Определено кецове от плат не са добър избор за зимата. Кецове тип Vans или Converse с изработени от един-два слоя плат, който няма никакви водонепромокаеми и запазващи телесната топлина свойства. Ходилото също така е изработено от тънък слой каучук, който при допир със сняг например се втвърдява, изстива и така студа стига бързо до Вашето стъпало. В онлайн магазин Daris може да намерите голяма гама от дамски кецове, дамски кецове от естествена кожа, високи или ниски кецове, които са отличен избор за зимата.

 Боти:

Ботите са популярни зимни обувки, които се отличават с красив дизайн. Те могат да бъдат от всякакво естество: високи или ниски, остри или обли, изчистени или „кич“, и т.н. Също така, могат да бъдат съчетавани по най-различни начини както с дънки, така и с панталони, рокли, поли, клинове, което ги прави универсален избор за различни стилове. Когато избирате дамски боти, гледайте качеството на изработката и материала, от който са направени. Шевът трябва да бъде ситен и плътен, а материалът – естествен, разбира се. Естествен, за да придава стойност на продукта и добре изработен, за да бъде качествен и дълготраен. Дамските боти от естествена кожа не са евтини, затова направете правилния избор, който да ви служи дълго. Daris предлага разнообразие от стилове боти, които се отличават с техния изключителен дизайн и майсторска изработка.

 Ботуши:

Зимните ботуши набират все по-голяма популярност последните няколко сезона. Виждаме доста хора, които носят ботуши дори и през лятото като ги съчетават по най-различни начини. Нашият фокус обаче е зимата. Дамските ботуши от естествена кожа са идеални за  по-студените дни, особено когато навън има сняг и лед. Хубавите и качествени дамски ботуши са водоустойчиви, подплатени с топъл хастар и от висококачествена, естествена кожа разбира се. В зависимост от това какво Вие предпочитате, ботушите могат да бъдат с височина под, до или над коляното, като най-добре би било да имате и трите вида в гардероба си, за да бъдете максимално гъвкави откъм съчетаването им с различни аутфити. Макар и ботушите да не бяха приоритет на Daris през последните няколко години, този сезон във фирмените им магазини както и онлайн може да намерите дизайнерски дамски ботуши с високо качество, които съчетават стил и функционалност.

 Кубинки (Military boots):

Кубинките или още познати като Military boots са стилни и минималистични обувки, които са отличен избор за зимата, особено ако обичате по-грубоватия и деструктивен стил. Те се отличават с това, че са по тежки, обикновено изработени от плътни и дебели материали, също така, ходилата им са с доста отличителен и голям грайфер и разбира се, в някои случай притежават метални аксесоари.  Хубавото на дамските кубинки от естествена кожа е, че могат да бъдат комбинирани както с по-нежни дрехи, тип рокли, така и с дънки, панталони, клинове и т.н. Кубинките винаги са били част от зимната колекция модели на Daris, защото те са изключително харесван и предпочитан продукт на българския пазар и търсеното на качествени такива е продължава да расте.

Как да изберете правилния чифт зимни обувки за Вас:

               След като изброихме няколко типа обувки, които биха били перфектен избор за зимния гардероб на една дама, следва да дадем няколко съвета за това, как да подходим при избора на точния чифт за нас.

Разгледайте разнообразието:

Изследвайте различните типове обувки, които са подходящи за зимата, и изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди и стил. Оценете Вашата предпочитана зимна визия и решете кои обувки ще са перфектния й завършек.

Материали:

Обръщайте внимание на материалите, използвани за производство на обувките. Естествената кожа и водоустойчиви материали са предимство за зимните обувки.

Удобство и топлина:

Уверете се, че обувките са удобни и предоставят топлина. Подплатите и водонепропускливите материали са важни за този аспект.

Бранд и качество:

Разгледайте брандовете, които предлагат обувки от високо качество и са утвърдени на пазара. Разбира се, не игнорирайте и по-малките и непознати брандове, защото в тях също има потенциал. Съветът ни обаче е да не рискувате с големи суми към тях, защото лесно може да останете разочаровани, поради тяхната лиспа на опит. Проучете какви са условията за предявяване на рекламация, в случай, че продуктът дефектира и въобще предлагат ли такава опция. Поискайте безпристрастно мнение от ваши познати както и от продавач-консултанта в магазина. 

               В заключение, правилният чифт зимни обувки зависи от Вашите лични предпочитания и нужди, но винаги е добре да инвестираме в качествени обувки, които ще са ни удобни и топли през зимата и ще ни служат дълго!

Оставяне на коментар