Видове елегантни дамски обувки и поводите, на които да ги носим.

 

                   model: Alexandra Georgieva

    Eлегантните обувки са задължителен артикул за гардероба на една жена. Има много видове елегантни обувки и голяма част от хората прекарват години в търсене на перфектния чифт за всеки повод. Точно затова, решихме да Ви дадем някои насоки за това, кои обувки са подходящи за Вашите предстоящи събития.

    Добър избор за елегантни дамски обувки, с които една дама би могла да издържи по-продължителен период от време е обувка на нисък ток. Тези елегантни обувки са изключително удобни и могат да изглеждат много по-официални, ако са подбрани с правилната рокля. Такъв вид ток е най-подходящ за много видове събития, но най-вече:

    На парти – било то по случай рожден ден, фирмено парти или просто петъчно излизане на бар. Когато човек излиза на такъв тип поводи, очаква да бъде на разположение възможно най-дълго, както в правостоящо положение, така и в седнало. Ниският ток би Ви дал надежда, че без знчение къде се намира събитието, ще можете да останете точно толкова, колкото си искате и че няма да бързате да се прибирате с нетърпението да събуете обувките си.
    В офиса – цял ден в офиса, със сигурност е изморително, дори и с равни обувки, но може да пробвате да разчупите ежедневието с елегантни обувки с нисък ток. Може да се окажат по-удобни от колкото равните Ви обувки. Понякога самата работна обстановка или фирмата, за която работите изисква от Вас по-формална визия, затова заложете на обувки, които ще бъдат по-представителни от елементарни кецове. Ботуши, боти, сандали или затворена кожена обувка с нисък ток ще бъде достатъчно стилна, за да направите впечатление, докато си вършите работата.

        Ако не сте привърженик на ниския ток, винаги можете да се целите по-нависоко, буквално. Модната индустрия ни е предоставила множество варияции на токове и със сигурност, бихте могли да намерите красива и удобна официална обувка на среден ток. Такъв тип дамски обувки не са за подценяване, тъй като може да направят всяка визия официална, даже и без задължителните за гардероба на всяка дама, рокля и пола. На всеки се случва да бъде поканен на събитие с дрескод и в такива моменти, човек може да се затрудни при избирането на подходящо облекло. Тогава би било най-стилно да заложите на елегантни дамски обувки на среден ток. Ако мислите, че няма да ви бъдат достатъчно удобни, то тогава се насочете към елегантни обувки с дебел ток.

        Пример за събитие, на което би се изисквало по-елегантно облекло може да бъде кръщене. Това е хубав повод, който може да чакате с нетърпение от месеци, но не всяко облекло би било подходящо за това мериоприятие. За такъв повод можете да заложите на гащеризон, костюм или панталон с топ, но в такъв случай е повче от препоръчително да обуете елегантни дамски обувки на среден ток.
    Друга причина една дама да размишлява над облеклото си, би била среща с човек, когото иска да впечатли. Независимо дали ще бъдем романтично настроени или не, понякога е хубаво да се чувстваме забележими, или по-точно забележителни. В такива моменти заложете на среден ток. Не само, че ще направи фигурата Ви видимо по-стройна, а и ще покажете на човека отсреща, че вкусът към модата не Ви е чужд. С правилните аксесоари и перфектните елегантни дамски обувки, със сигурност ще направите повече от добро впечатление.

          Елегантните обувки с висок ток могат да изглеждат като предизвикателство за голям брой от жените. Те със сигурност са по-рисково решение от дамските обувки с нисък ток и със среден ток, но имат някои плюсове, които биха ви заинтригували. На първо място - височината. Колкото и да е стряскаща, тя може да ви бъде добър приятел на събитие, на което хората около вас биха ви накарали да се чувствате по-дребна. Това се случва на почти всички и понякога се нуждаем от помощни средства, за да се чувстваме добре в такава обстановка. Друга причина да изберете високите токчета е това, че със сигурност ще ви направят по-сексапилни. Елегантните дамски обувки на висок ток придават женственост и привличат вниманието към вас без значение къде се намирате. Няма нищо по-привлекателно от издължен крак, който е подкрепен от красива обувка и жена, която стъпва уверено в своите дамски елегантни обувки. Можете да бъдете сигурни, че смелостта да изберете високи обувки за вашия повод, няма да остане неоценена. Има и още причини да се доверите на високия ток - не забравяйте, че когато се качите на висока подметка, мускулът в крака ви се стяга и това автоматично прави крака Ви да изглежда по-тънък отколкото е. Затова, ако планирате важно за Вас събитие, на което държите как ще изглеждате, обмислите високите токчета и не се поддавайте на притеснението, че няма да са ви удобни. Такъв тип събития могат да бъдат:

          Бал, било то Вашият или на Ваш близък, със сигурност е перфектният повод да демонстрирате увереност и стил чрез красив и изящен висок ток. Абитуриентският и абсловентският бал бележат началото и краят на ключови периоди в живота на един човек. Често, те биват отбелязани с голямо тържество с най-близките, а понякога и с много по-голям кръг от хора. Тези събития се планират месеци предварително и това ви дава време да изберете най-подходящия тоалет за събитието. Вече знаете плюсовете на елегантните дамски обувки на висок ток, осмелете се да ги пробвате за следващото такова събитие.
          Сватба - не можем да отрчем, че това се счита за най-важното събитие в живота на една жена. Без значение къде се намира, често сватбата изисква официален дрескод, наричан още - “Black tie”. Винаги зависи и колко са Ви близки младоженците, но Вaшата визия трябва да бъде достатъчно представителна за толкова голямо събитие, затова заложете на обувка, която има това излъчване. Понякога, една сватба може да продължи часове и в такъв случай има вероятност да се изморите, ако сте на много високи токчета. Решението Ви може да бъде, или да си вземете чифт удобни обувки, с които да се преобуете, когато се изморите или да заложите на високи платформи, които ако бъдат подбрани, също могат да бъдат добра опция за толкова официално събитие.

            Елегантните обувки определено са Must-have за гардероба на всяка дама, тъй като техните разновидности, перфектно прилягат на различни видове формални събития. А Вие притежавате ли чифт от тях и какъв тип са Вашите най-любими - с нисък, среден или висок ток?

         

        • Автор: Елис Колева

        Оставяне на коментар